Start de airco keuzehulp

Warmtepompen

Warmtepompen zorgen voor een perfect leefklimaat. Aangenaam warm bij kou en lekker koel als het warm is. Bovendien is het een duurzame manier om het klimaat in je huis of op kantoor prettig te houden. Een warmtepomp is een vervanging van of aanvulling op je cv-ketel. Hierdoor heb je geen gas meer nodig, of in ieder geval een stuk minder. Dat zie je terug op je energierekening.
Warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp?

Simpel uitgelegd werkt een warmtepomp als een omgekeerde koelkast. De warmte wordt uit de lucht of bodem gehaald en binnen benut als warmtebron voor verwarming en/of warm water. Daarvoor hoeft de buitenlucht of de bodem niet warmer te zijn dan de temperatuur in huis. Er wordt met een lagere temperatuur verwarmd, waarmee je een gelijkmatige warmte in huis krijgt.

Is een warmtepomp duurzaam?

Warmtepompen werken op elektriciteit en koudemiddel, maar verbruiken veel minder energie dan de meeste andere verwarmingssystemen. De CO2 uitstoot is dan ook een stuk lager dan die van bijvoorbeeld een gasgestookte cv-ketel. Het verwarmingswater wordt opgewarmd tot 35 tot 55 graden, een cv-ketel staat meestal afgesteld op een temperatuur van 60 tot 80 graden. Een warmtepomp is voor de meeste huishoudens en kantoren dan ook een duurzame oplossing.
Warmtepompen Breda en omgeving

Kan ik met een warmtepomp ook koelen?

Ja, afhankelijk van het type warmtepomp is dit mogelijk. Het voordeel hiervan is dat de ruimtes hiermee gelijkmatig worden gekoeld, zonder tocht. Extra investeren in een airco is dan niet nodig.

Tips voor de aanschaf van een warmtepomp
  1. Ga na hoe het is gesteld met de isolatie van de woning of het pand, een goed geïsoleerd pand is meer geschikt voor een warmtepomp
  2. Onderzoek of er subsidies beschikbaar zijn waar je recht op hebt
  3. Bereken in welke tijd de warmtepomp wordt terugverdiend
  • Warmtepompen Breda
  • Warmtepompen specialist
  • Voordelen Warmtepompen
  • Warmtepompen voor thuis
  • Warmtepompen voor werk
  • Warmtepompen voor bedrijf
Qlimaat totaal over ons
Qlimaat Totaal is dé Airco  specialist in regio Breda
Wil je weten welk aircosysteem het beste bij je past? We vertellen je graag meer over onze systemen en werkwijze.
Vrijblijvend offerte aanvragen Start de keuzehulp
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by Qlimaat Totaal- Website gemaakt door WebSentiment
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?