Start de airco keuzehulp

Airco op dakkapel

Airco op dakkapel
Welk airco past bij jou?Contact opnemen
Met een airco op jouw dakkapel kun je het hele jaar door genieten van een aangename temperatuur in huis. Bij Qlimaat Totaal hebben wij ruime ervaring in het installeren van airco's op dakkapellen. Onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de beste optie voor jouw specifieke situatie.

Een airco op dakkapel biedt niet alleen comfort, maar ook praktische voordelen. Zo hoef je geen ruimte in huis op te offeren voor een airco en wordt de warmte direct buiten afgevoerd. Bovendien vergemakkelijkt dit het installatieproces, omdat er geen gat in de muur nodig is.

Verschillende airco's voor een dakkapel

Er zijn diverse soorten airco's die geschikt zijn om te plaatsen in een dakkapel, waaronder:
  • Een split airco: Dit is de meest voorkomende soort airco die wordt gebruikt voor dakkapellen. Het bestaat uit een binnenunit die aan de binnenkant van de dakkapel wordt geplaatst en een buitenunit die aan de buitenkant van de dakkapel wordt geplaatst.
  • Mobiele airco: Een mobiele airco kan ook gebruikt worden in een dakkapel, maar deze moet wel regelmatig verplaatst worden om de ruimte optimaal te koelen. Dit kan minder praktisch zijn dan een split airco.
Airco op dakkapel plaatsen

Airco op dakkapel: Wat zijn de voordelen?

Een airco op jouw dakkapel biedt niet alleen comfort, maar ook praktische voordelen. Als jij op zoek bent naar een manier om jouw dakkapel te voorzien van airconditioning, dan is Qlimaat Totaal de juiste keuze.

Of jij nu op zolder slaapt, werkt of simpelweg wilt genieten van een aangename temperatuur op jouw dakkapel, een airco biedt een oplossing voor elke situatie. Met een airco op jouw dakkapel geniet jij niet alleen van comfort, maar ook van een gezond leefklimaat. Door de juiste temperatuur en luchtvochtigheid te behouden, kan een airco op jouw dakkapel de groei van schimmels en bacteriën voorkomen.

Nog 5 meer voordelen van het plaatsen van een airco op dakkapel
  • Comfort: Met een airco op dakkapel kun jij het hele jaar door genieten van een aangename temperatuur in huis, ongeacht het weer buiten.
  • Gezondheid: Door de juiste temperatuur en luchtvochtigheid te behouden, kan een airco op jouw dakkapel de groei van schimmels en bacteriën voorkomen en zo bijdragen aan een gezonder leefklimaat.
  • Praktisch: Een airco op jouw dakkapel neemt geen extra ruimte in beslag in huis en de warmte wordt direct buiten afgevoerd, zonder dat er een gat in de muur nodig is.
  • Efficiënt: Airco's op dakkapellen zijn vaak efficiënter dan airco's op andere verdiepingen, omdat er minder warmteverlies is en de airco direct op de bron kan koelen.
  • Energiezuinig: Moderne airco's op dakkapellen zijn vaak energiezuiniger dan oudere modellen en hebben een hoog rendement.

Een airco op dakkapel laten plaatsen door Qlimaat Totaal

Als jij overweegt om een airco op jouw dakkapel te laten plaatsen, is het belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden. Zo is het van belang om te kijken naar de grootte van de dakkapel en de hoeveelheid warmte die er binnenkomt. Maar ook de locatie van de dakkapel, de isolatie en de ventilatie spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de juiste airco.

Bij Qlimaat Totaal hebben wij ruime ervaring in het installeren van airco's op dakkapellen en helpen wij jou graag bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie. Onze team van experts adviseren jou over de verschillende mogelijkheden en kunnen een offerte op maat maken. Zo ben jij verzekerd van een efficiënte en duurzame oplossing voor jouw dakkapel.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan. 


Veelgestelde vragen over airco op dakkapel

Is het mogelijk om een airco op elke dakkapel te plaatsen?
Ja, in principe is het mogelijk om een airco op elke dakkapel te plaatsen. Echter kan het type airco en de installatie verschillen per dakkapel. Onze deskundige medewerkers adviseren jou graag over de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een airco op mijn dakkapel?
De kosten voor het plaatsen van een airco op jouw dakkapel zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type airco, de grootte van de dakkapel en de installatiekosten. Bij Qlimaat Totaal maken wij graag een offerte op maat voor jou, zodat jij precies weet wat de kosten zijn.

Is een airco op een dakkapel efficiënter dan op andere verdiepingen?
Ja, een airco op een dakkapel is vaak efficiënter dan op andere verdiepingen. Dit komt doordat er minder warmteverlies is en de airco direct op de bron kan koelen.

Moet ik mijn dakkapel aanpassen voor het plaatsen van een airco?
Nee, een airco op een dakkapel kan geplaatst worden zonder dat er aanpassingen nodig zijn aan jouw dakkapel. Er wordt namelijk geen gat in de muur geboord, waardoor de installatie snel en efficiënt kan worden uitgevoerd.

Is een airco op een dakkapel energiezuinig?
Moderne airco's op dakkapellen zijn vaak energiezuiniger dan oudere modellen en hebben een hoog rendement. Hierdoor is het gebruik van een airco op een dakkapel een slimme keuze als jij wilt besparen op jouw energiekosten.Heb jij nog meer vragen over het plaatsen van een airco op dakkapel? Neem dan gerust contact met ons op. airco dakkapel
Lees hier de ervaringen van onze klanten
Bekijk de reviews om te zien wat onze klanten zeggen over ons. Wij gaan voor 100% klanttevredenheid en hopelijk mogen we je binnenkort helpen met jouw airconditioning! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Vorig jaar advies gevraagd voor een airco. Wesley kwam zelf langs en eea ingemeten en nette offerte gestuurd. Prijs was concurrerend en ik had er een goed gevoel bij, wat later ook juist bleek te zijn. Airco werd snel geleverd, vakkundig en...

Ad Koenraad 2 maanden geleden

Eind juli kwam er eerder een plek vrij voor het maken van de offerte. We kregen hier meteen een goed gevoel bij en besloten met Wesley in zee te gaan. Plaatsen was al de volgende dag mogelijk! En werd zeer netjes en vakkundig…

wim de kok 3 maanden geleden

N.a.v. goede reviews afspraak gemaakt. Eigenaar kwam zelf langs om alles op te meten en foto’s te maken en maakte een offerte op maat en gaf ter plekke advies. Direct besloten welke airco’s het moesten worden. Plaatsing…

Gian 4 maanden geleden

Ons bedrijfspand laten voorzien van een aantal Daikin units. Van Wesley’s eerste bezoek op locatie tot en met de oplevering was alles binnen 2 weken afgerond, heel netjes. Qua communicatie en planning is alles keurig geregeld…

Marcel 4 maanden geleden
Qlimaat totaal over ons
Qlimaat Totaal is dé Airco  specialist in regio Breda
Wil je weten welk aircosysteem het beste bij je past? We vertellen je graag meer over onze systemen en werkwijze.
Vrijblijvend offerte aanvragen Start de keuzehulp
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by Qlimaat Totaal- Website gemaakt door WebSentiment
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?