Start de airco keuzehulp

Een airco in appartement

airco in appartement
Welk airco past bij jou?Contact opnemen
Het hebben van een aangename binnentemperatuur is essentieel voor jouw woongenot, vooral in een appartement waar de warmte zich gemakkelijk kan ophopen. Een airconditioningsysteem kan een ideale oplossing zijn om jouw appartement koel en comfortabel te houden, zelfs tijdens de warmste dagen. Op deze pagina gaan we hebben over onder andere; de voordelen van een airco in appartement en nuttige tips om de juiste keuze te maken.


Voordelen van een airco in een appartement

 • Temperatuurregeling: Met een airco in jouw appartement kun je de temperatuur nauwkeurig regelen en aanpassen aan jouw voorkeur. Of het nu om verkoeling tijdens de zomer gaat of om het creëren van een aangename omgeving gedurende het hele jaar, een airco biedt de mogelijkheid om de temperatuur te beheersen.
 • Comfortabel binnenklimaat: Een airco zorgt voor een comfortabel binnenklimaat door de luchtvochtigheid te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het filtert stof, pollen en andere allergenen uit de lucht, wat vooral belangrijk kan zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
 • Geluidsreductie: Moderne airco's zijn ontworpen om stil te werken, waardoor je kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig lawaai. Dit is vooral belangrijk in een appartement, waar geluidshinder tussen naburige woningen kan optreden.
 • Ruimtebesparing: Airco's voor appartementen zijn doorgaans compact en ruimtebesparend. Ze kunnen aan de muur worden gemonteerd of op een andere strategische locatie worden geplaatst om de ruimte optimaal te benutten.
airco appartement

Soorten airco voor appartement

Er zijn verschillende soorten airconditioningsystemen die geschikt zijn voor gebruik in een appartement. Wandgemonteerde split-systemen bestaan uit een binnenunit die aan de muur is gemonteerd en een buitenunit die zich buiten het appartement bevindt. Mobiele airco's zijn draagbare units die flexibel kunnen worden verplaatst. Plafond- of kanaalairco's worden in het plafond of de vloer geïnstalleerd met luchtkanalen. Raamunits zijn compacte airco's die in een raam worden geplaatst. Bij het kiezen van een airco is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van het appartement, de indeling en jouw specifieke behoeften. Advies van een professionele airco-installateur kan hierbij helpen. Qlimaat Totaal staat voor je klaar! 


Belangrijk! Toestemming vragen aan VvE voor airco in jouw appartement

Wanneer je van plan bent een airco in jouw appartement te installeren, is het inderdaad belangrijk om toestemming te vragen aan de Vereniging van Eigenaars (VvE). Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om toestemming te verkrijgen:

 • Raadpleeg de regels en voorschriften: Controleer de regels en voorschriften van de VvE met betrekking tot het installeren van een airco in het appartement. Deze kunnen worden vermeld in het splitsingsreglement, het huishoudelijk reglement of andere relevante documenten.
 • Informeer naar het aanvraagproces: Neem contact op met de VvE-beheerder of het bestuur om te vragen naar het specifieke aanvraagproces voor het installeren van een airco. Zij kunnen je voorzien van de benodigde formulieren of documenten die je moet invullen.
 • Stel een schriftelijk verzoek op: Schrijf een formele brief waarin je toestemming vraagt voor het installeren van een airco in jouw appartement. Vermeld duidelijk jouw naam, adres en het type airco dat je wilt installeren.
 • Onderbouw je verzoek: Voeg bij je verzoek relevante informatie toe, zoals de voordelen van een airco, energie-efficiëntie, comfortverbetering en eventuele plannen voor een professionele installatie.
 • Dien het verzoek in: Stuur jouw schriftelijke verzoek naar de VvE-beheerder of het bestuur en zorg ervoor dat je een ontvangstbevestiging krijgt. Houd een kopie van jouw verzoek voor je eigen administratie.
 • Wacht op de reactie: Geef de VvE voldoende tijd om jouw verzoek te beoordelen. Ze kunnen het bespreken tijdens een algemene vergadering of het voorleggen aan het bestuur.
 • Beoordeel de reactie: Zodra je een reactie ontvangt, lees deze zorgvuldig door en neem kennis van de voorwaarden, beperkingen of eventuele goedkeuringen die zijn verleend. Zorg ervoor dat je aan alle vereisten en richtlijnen houdt.

Houd er rekening mee dat de specifieke procedures en vereisten kunnen variëren afhankelijk van de regels en voorschriften van jouw VvE. Het is essentieel om deze nauwkeurig op te volgen en indien nodig juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je aan alle vereisten houdt.

4 tips voor het kiezen van een airco in een appartement

 • Capaciteit: Bepaal de benodigde koelcapaciteit op basis van de grootte van uw appartement. Een te kleine airco kan moeite hebben om de ruimte voldoende te koelen, terwijl een te grote airco overkill kan zijn en onnodig energie verbruikt.
 • Type airco: Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder wandgemonteerde split-systemen, mobiele airco's en raamunits. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus kies degene die het beste past bij uw appartement en behoeften.
 • Energie-efficiëntie: Let op het energielabel van de airco om een energiezuinige optie te kiezen. Dit helpt niet alleen om uw energieverbruik te verminderen, maar ook om kosten te besparen op lange termijn.
 • Geluidsniveau: Controleer het geluidsniveau van de airco, vooral als u gevoelig bent voor geluidsoverlast. Kies een model dat stil werkt en comfort biedt zonder storend lawaai.

Een goed geïnstalleerde airco in jouw appartement kan het verschil maken in jouw comfort en woongenot, vooral tijdens warme zomermaanden. Het kiezen van het juiste type airconditioner, rekening houdend met de grootte van het appartement en jouw specifieke behoeften, is essentieel.

Bij Qlimaat Totaal staan onze professionele airco-installateurs klaar om jou te adviseren en te helpen bij het vinden van de ideale oplossing voor jouw appartement. Neem vandaag nog contact met ons op en geniet van het koelcomfort dat een airco kan bieden, precies waar je het nodig hebt. Airco in appartement Qlimaat Totaal
Lees hier de ervaringen van onze klanten
Bekijk de reviews om te zien wat onze klanten zeggen over ons. Wij gaan voor 100% klanttevredenheid en hopelijk mogen we je binnenkort helpen met jouw airconditioning! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Vorig jaar advies gevraagd voor een airco. Wesley kwam zelf langs en eea ingemeten en nette offerte gestuurd. Prijs was concurrerend en ik had er een goed gevoel bij, wat later ook juist bleek te zijn. Airco werd snel geleverd, vakkundig en...

Ad Koenraad 2 maanden geleden

Eind juli kwam er eerder een plek vrij voor het maken van de offerte. We kregen hier meteen een goed gevoel bij en besloten met Wesley in zee te gaan. Plaatsen was al de volgende dag mogelijk! En werd zeer netjes en vakkundig…

wim de kok 3 maanden geleden

N.a.v. goede reviews afspraak gemaakt. Eigenaar kwam zelf langs om alles op te meten en foto’s te maken en maakte een offerte op maat en gaf ter plekke advies. Direct besloten welke airco’s het moesten worden. Plaatsing…

Gian 4 maanden geleden

Ons bedrijfspand laten voorzien van een aantal Daikin units. Van Wesley’s eerste bezoek op locatie tot en met de oplevering was alles binnen 2 weken afgerond, heel netjes. Qua communicatie en planning is alles keurig geregeld…

Marcel 4 maanden geleden
Qlimaat totaal over ons
Qlimaat Totaal is dé Airco  specialist in regio Breda
Wil je weten welk aircosysteem het beste bij je past? We vertellen je graag meer over onze systemen en werkwijze.
Vrijblijvend offerte aanvragen Start de keuzehulp
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by Qlimaat Totaal- Website gemaakt door WebSentiment
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?