Klimaatsystemen

VRF/VRV klimaatsystemen zijn geschikt om verschillende ruimtes gelijktijdig en apart van elkaar te koelen of verwarmen. Dit klimaatsysteem is zeer efficiënt voor kantoren, hotels en panden met verschillende klimaatbehoeften. Doordat het VRF/VRV-systeem per ruimte geregeld kan worden, wordt bovendien het energieverbruik lager.

Hoe werkt een VRF/VRV klimaatsysteem?

Het VRF/VRV systeem bestaat uit één of meer buitenunits en meerdere binnenunits. De binnenunits kunnen apart van elkaar ingesteld worden. Vaak wordt de buitenunit op het dak geplaatst, er moet voldoende ruimte zijn voor het apparaat om zijn lucht af te kunnen geven. Het is mogelijk om  meerdere buitenunits aan elkaar te koppelen.

Wat is het verschil tussen een VRF en VRV klimaatsysteem?

Het principe van de systemen is hetzelfde, het dankt de naam aan het variabele volume koudevloeistof. De meeste fabrikanten gebruiken de naam VRF (VariableRefigerant Flow). De naam VRV wordt door door fabrikant Daikin gebruikt en staat voor VariableRefigerant Volume.

Welke voordelen heeft een VRF/VRV-systeem?

  • Het systeem is energiezuinig
  • Je kunt zowel koelen als verwarmen
  • Geen onnodig energieverbruik omdat het systeem per ruimte ingesteld wordt
  • Het is mogelijk om beperking opleggen voor individuele regeling. Waarmee voorkomen wordt dat iedereen wijzigingen aanbrengt aan zijn binnenunit en zo het systeem ontregelt
  • Breed inzetbaar: geschikt voor bijvoorbeeld hotels, kantoren, winkels en ziekenhuizen

 

Een VRF/VRV-systeem combineert een hoog comfort met een laag energieverbruik. Qlimaat Totaal adviseert je graag over de mogelijkheden voor het plaatsen van een klimaatsysteem.

Neem contact met ons op