CV-ketels

Welke cv-ketel heb ik nodig?

Qlimaat Totaal levert en installeert verschillende cv-ketels. Welke cv-ketel voor jou geschikt is hangt af van een aantal factoren:

  • De grootte van het pand en het type woning
  • Hoe het is geïsoleerd
  • Uit hoeveel mensen het huishouden bestaat
  • Type douche en/of bad
  • Op hoeveel en welke plekken warm water nodig is

 

Naast bovenstaande punten bespreken we wat het budget is voor de nieuwe cv-ketel. Op basis van deze specifieke wensen adviseren we over een geschikte ketel en zorgen voor de complete installatie. Daarna blijven we de ketel graag onderhouden.

 

Wat is de CW waarde en welke heb ik nodig?

De CW waarde van de ketel geeft aan hoeveel warm water de ketel per minuut levert. CW staat voor Comfort Warmwater. Het getal daarachter geeft een klasse aan, dit varieert van CW3 tot CW6. Bij CW3 kan er 1 kraan tegelijk gebruikt worden, bij CW6 meerdere kranen zonder verlies van kracht of warmte. Dat is ideaal om voor krachtige stortdouches of bijvoorbeeld om een bad snel te vullen. Op dit moment installeren we vooral hr-combiketels. Deze zorgen voor zowel de verwarming van de woning als de warmwatervoorziening.

 

Wat is een hr-combiketel?

Een hr (hoog rendement) combiketel haalt meer warmte uit dezelfde hoeveelheid aardgas als een normale combiketel. Dat zie je terug op de energierekening omdat deze ketel een stuk zuiniger is. De hr-combiketel maakt opnieuw gebruik van de warmte van rookgassen die vrijkomen bij de verbranding van aardgas. Moderne hr-combiketels hebben geen waakvlam meer, een stuk veiliger in huis. De ketel slaat pas aan wanneer je warm water nodig hebt. Deze ketel is vaak goed te combineren met zonnepanelen.

 

cv-ketel nodig?